zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten stuur je nieuws- en agenda-berichten naar nieuws@stripster.eu

 nieuws

het Nieuws-archief | de StripSter Nieuwsbrief
zoek op woord:
ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
2017-07-21Het succes van een pechvogel
Voor wie het nog niet wist. Weekblad Donald Duck is 65. En tot 24 september organiseert Museum Strips! in Rotterdam daarrond een tentoonstelling.
Het Weekblad Donald Duck is veel meer dan een jarig tijdschrift. Het vrolijke weekblad heeft zich ontwikkeld tot authentiek Nederlands cultureel erfgoed dat al generaties lang de harten verovert van jong en oud.
Dat is voor een groot deel te danken aan de naamgever van het blad en de talentvolle schrijvers en tekenaars die al meer dan 80 jaar zijn avonturen beschrijven.
Dankzij Donald Duck en zijn blad hebben we de kans gekregen om de hele aarde over te reizen en nieuwe ontdekkingen te doen, niet alleen over de wereld om ons heen en de mensen die er in leven, maar misschien wel vooral over onszelf.

(dirk)


2017-07-20Gefeliciflaterd!
Het is dit jaar 60 jaar geleden dan Guust, een creatie van Franquin, het levenslicht zag.
Dat moet natuurlijk gevierd worden.
Dat dacht ook uitgeverij Dupuis
Op 15 november verschijnt album Gefeliciflaterd!. In dit album brengen tientallen Vlaamse en Nederlandse auteurs een hommage aan Guust. De softcover komt van de hand van Gerben Valkema en de hardcover is gemaakt door Milan Hulsing. Het speciaal voor de Nederlandstalige markt gemaakt album omvat 56 paginaa's. In het Frans verschijnt overigens een gelijksoortig album met maar liefst 128 pagina's. Helaas zal dit album niet in vertaling verschijnen.
(Eric)


2017-07-19Faillissementsveiling van Strip2000
Graag attenderen wij u op de faillissementsveiling van Strip2000.
Geveild wordt de gehele voorraad van uitgeverij Strip2000 in vier veilingen, met strips van onder andere: De reis van de vaders, Zusje, Suus & Sas, Tamara en De Weeskinderen.

Klik hier voor de veilinginformatie.
(Eric)


2017-07-19Uitgeverij L neemt series Strip2000 over
Enige tijd geleden hield uitgeverij Strip2000 het voor gezien.
Voor veel series is het nog afwachten of ze een nieuw onderkomen vinden.
Uitgeverij L breng in elk geval al nieuw albums uit van Snippers, Dating for Geeks en Suus & Sas
Van Snippers zullen nog slechts 2 albums verschijnen. Binnenkort verschijnt de laatste aflevering in de gratis krant Metro.
Auteur Aimee de Jongh wil zich meer richten op graphic novels.
(Eric)


2017-07-19TINA 50 jaar
Tina bestaat 50 jaar!
In deze tentoonstelling in het Nederlands Stripmuseum in Groningen ontdek je waarom Tina al zoveel jaar het allerleukste, grappigste en gezelligste weekblad van Nederland is! Je ziet onder andere hoe Tina is ontstaan, bij welke hunks jouw moeder wegzwijmelde en hoe het eraan toegaat op de redactie van Tina. En je kunt een superleuke Suus & Sas knutsel maken.
Tot 16 november 2017.
(dirk)


2017-07-17Stripmaker des vaderlands?
Wie wordt de Stripmaker des Vaderlands? Jij bepaalt mee! Er zijn vier striptekenaars genomineerd voor de titel.
Maaike Hartjes
Margreet de Heer
Robert van der Kroft
Pieter Hogenbirk

De ideale kandidaat moet de strip uitdragen en de strip in al zijn vormen -van Donald Duck tot graphic novel- vertegenwoordigen.
De Stripmaker des Vaderlands vertegenwoordigt de Nederlandse stripwereld en laat het medium strip in de volledige breedte zien. Bij een gebeurtenis van nationaal belang geeft hij of zij een visie op de actualiteit in stripvorm. Ook ontwikkelt hij of zij projecten en activiteiten die het medium strip nationaal op de kaart zetten. De Stripmaker des Vaderlands wordt gekozen door stripminnend Nederland en wordt benoemd voor een periode van drie jaar.
Stemmen kan tot met 30 september: link.
(dirk)


2017-07-15De Kiekeboes en de zee
In het Wielingencentrum in Wenduine loopt tot 31 augustus een zomertentoonstelling rond 'De Kiekeboes en de zee'. De erg populaire stripreeks van Merho viert dit jaar haar veertigste verjaardag. De auteur had dan ook een rijk archief om zelf een expo samen te stellen over vakantieliefjes, luxueuze cruises en frigoboxtoeristen. Aan de hand van originele tekeningen maar ook archiefbeelden, schaalmodellen en merchandising kunnen de bezoekers ontdekken hoe Merho te werk gaat en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.
(dirk)


2017-07-13Fed en Vetertje
Hans Brouwer (1917-1991) was geen beroemde striptekenaar. Lezers van het verdwenen communistische dagblad De Waarheid zullen hem wel gekend hebben. Voor deze krant maakte hij van 1951 tot 1972 de dagelijkse kinderstrip Fed en Vetertje in Priktolland. Alle 6480 originele stripstroken zijn nu door de familie van Brouwer geschonken aan het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Maar, de schenking omvat ook ander werk van Hans Brouwer, zoals de strip Eppo Eekhoorn, die hij in 1960 in opdracht maakte van de pas opgerichte Algemene Spaarbank Nederland. Sindsdien maakt de eekhoorn deel uit van het logo van de ASN-bank. Van 27 mei tot en met 10 september 2017 besteedt het Nederlands Stripmuseum met een kleine expositie (tot 12 september 2017) aandacht aan de geschonken werken van Hans Brouwer. Tegelijk wil het museum aan Brouwer de eer toebrengen die hij als vakman heeft verdiend, zeker nu in zijn honderdste geboortejaar.
(dirk)


2017-07-11Nieuw NERO album op komst

Kim Duchateau laat NERO herrijzen. Hem is de eer gegund om een hommage album te maken van de creatie van Marc Sleen.

Duchateau kreeg voor de nieuwe Nero, waarvan al meer dan 200 albums verschenen, carte blanche van de Stichting Marc Sleen en Sleens weduwe Catharina Kochuyt. Zoals steeds wil Nero op de bank zitten en met rust gelaten worden, maar zijn pas aangenomen poetsvrouw steekt daar een stokje voor. Ze blijkt een heks te zijn, die iedereen in het huis betovert, vertelt Duchateau.

Duchateau maak geen volwassen versie, maar blijft dicht bij de stijl van de originele verhalen.

De titel wordt De Zeven Vloeken en verschijnt eerst in Knack alvorens in oktober in album te verschijnen. Het is nog onbekend of het bij dit ene album blijft.
(Eric)


2017-07-11Strips in Middelkerke

Middelkerke is de stripgemeente van de Vlaamse kust. Het zomers stripfestival staat in het teken van het Jommekesalbum 'Missie Middelkerke'. Het vliegtuig 'De straalvogel', dat een grote rol speelt in het album, kreeg op ware grootte een plaats in het gemeentelijk Normandpark.
Van 16 juli tot 6 augustus op de Zeedijk. De signerende tekenaars vind je op de website.
(dirk)


2017-07-09Dode varkens
De wereld van Ben Vranken is een wereld in verval. Tegen de getekende achtergrond van een modderig Zeeuws schorrenlandschap richt hij een scheefgezakt monument op voor buitenbeentjes die in de vette zeeklei worstelen met hun afkomst en hun beklemmende omgeving. Buitenbeentjes die soms een levenslust laten zien die schril afsteekt bij de weinig benijdenswaardige situatie waarin zij zich bevinden.
Deze lijvige verzamelbundel bevat een selectie van de beste verhalen van Ben Vranken in stripvorm, toegelicht door de auteur en verrijkt met een dossier. Met een voorwoord van Erik de Bruyn, regisseur van "Wilde Mossels". Een uitgave van Xtra.
(dirk)


2017-07-08Daan Jippes in Groningen
Daan Jippes staat bekend als één van 's werelds beste Disneytekenaars. Met swingende lijnen portretteert hij onder andere Donald Duck en Mickey Mouse. Maar ook zijn eigen werk barst van de energie en is een inspiratiebron voor collega's. Als een kameleon is Daan Jippes in staat om stijlen van andere tekenaars naar zijn hand te zetten. In zijn eigen strips, zoals Twee voor thee en De avonturen van Havank toont hij zich een meester in de enscenering en speelt hij een betoverend spel met de lijnvoering. De expositie in het Nederlands Stripmuseum voert de lezer uitgebreid langs de carriere van deze veelzijdige tekenaar, vanaf zijn jeugd en zijn werk voor de weekbladen Pep en Donald Duck, naar de Disney Studio's in Californië. We volgen zijn voetsporen in de tekenfilmindustrie en we staan stil bij de creatie van Havank. De tentoonstelling loopt tot 12 oktober 2017 in het Nederlands Stripmuseum.
En Daan Jippes signeert er op woensdag 12 juli van 13:00 tot 15:30.
(dirk)


2017-07-07Vijfde episode Maier-files
Maier-files en de geschiedenis van Otto Maier vertellen over een verborgen wereldmacht en onuitputtelijke geldstromen. Het is een spannende thriller waarbij er voor Otto Maier in deze machtsstrijd enorm veel op spel staat. Was hij werkelijk in staat om te ontsnappen uit de tirannie en intriges van de machtigste centrale bank ter wereld en haar geheime genootschappen? Laurins Molen is de nieuwe epsiode 5 in de Maier files reeks en is verkrijgbaar vanaf 11 juli ...
website
(dirk)


2017-07-06De touren van Marc Sleen
Een nostalgische blik op de Ronde van Frankrijk in tientallen cartoons van Marc Sleen
Marc Sleen is niet alleen de geestelijke vader van stripheld Nero. Als grote sportliefhebber maakte hij van 1947 tot 1964 ook ieder jaar een reeks cartoons waarin hij de Tour de France in zijn unieke karikatuurstijl samenvatte.
Dit boek bundelt de mooiste, meest in het oog springende prenten per Tourjaar en zoekt naar de verborgen thema's die Sleen daarin verwerkte. Zo laat hij Nero, Madam Pheip en Adhemar figureren tussen de coureurs, kaart hij op ludieke wijze de toen al relevante dopingproblematiek aan en geeft hij extra aandacht aan historische gebeurtenissen als Expo 58. Hier en daar duikt zelfs een klein zelfportret op.
De stripstroken worden geduid door Tourexpert Frederik Backelandt. Hij bespreekt hun historische context en licht de stijl en de fijnzinnige humor van Sleen toe. Het resultaat is een uniek beeld van de gouden jaren van de Ronde van Frankrijk, de tijd van de echte helden en de karakterkoppen van de koers: Schotte, Impanis, Bartali, Coppi, Kübler, Koblet, Poulidor, Anquetil…
Een uitgave van uitgeverij Kannibaal, in samenwerking met de Stichting Marc Sleen (www.marc-sleen.be)
(dirk)


2017-07-04Op zoek naar Madame Pheip
Marc Sleen heeft het grootste deel van zijn jeugd in Sint-Niklaas doorgebracht. Daarom organiseert de toeristische dienst van deze Vlaamse stad een geleide rondleiding op donderdag 13 juli, van 19 tot 21 u. De gids loodst je langsheen het verleden van Marc Sleen in Sint-Niklaas, waarbij zijn leven en de geschiedenis van de stad verteld worden aan de hand van unieke locaties uit de Nero-strip "Het B-gevaar".
Contact: toerisme@sint-niklaas.be
(dirk)


2017-07-02Winnaars NK Striptekenen 2016
In Eppo 15 zien we de strips die Jelle Snijders (Rotterdam, 9 tot 11 jaar), Fenne Maurer (Hardinxveld-Giessendam, 12 tot 14 jaar) en Emilio Stoppelenburg (Bodegraven, 15 tot 17 jaar) speciaal voor de Eppo lezers hebben gemaakt, nadat ze het NK Striptekenen 2016 hadden gewonnen. Proficiat en nog veel sukses in de toekomst gewenst aan alledrie!
(dirk)


2017-07-01Cartoonfestival Knokke-Heist
Onder het motto Eureka! vroeg het Cartoonfestival van Knokke-Heist een dozijn tekenaars om aan de slag te gaan met de uitvindingen en aha-erlebnissen van onze wereldgeschiedenis. Dit leverde 440 cartoons van 12 tekenaars op, die vanaf vandaag tot 3 september te bezichtigen zijn aan het strand, Heldenplein, Knokke-Heist. Van de partij zijn o.a. Kim Duchateau, Steve Michiels, Pieter De Poortere en Fred.
(dirk)


2017-06-30De Ever en de Roos, deel 3
Op zaterdag 1 juli, om 10.30 uur vindt de officiële voorstelling plaats van De eer van een heer, het derde deel van de middeleeuwse avonturenstrip De ever en de roos van Kurt Cassauwers en Ross Cappaert. De auteur Kurt Cassauwers en uitgever Peter Bonte zullen aanwezig zijn in het Atrium van het gemeentehuis van Niel (Antwerpen).
Voor wie dan niet aanwezig kan zijn, er volgens op maandag 3 en 10 juli nog signeersessies, telkens van 18 tot 20 uur.
(dirk)


2017-06-29De nieuwe Claire in Dordrecht
Tijdens de Dordtse Boekenmarkt a.s. zondag 2 juli, signeren Robert van der Kroft en Jan van Die (ook bekend van Sjors en Sjimmie) het nieuwste album van Claire Boeiende experimenten, bij stripwinkel Sjors van 14 tot 16 uur. Iedereen van harte welkom.
(dirk)


2017-06-28Minneboo over Spider-Man
De superheld Spider-Man is over de hele wereld bekend. Over hem verschenen inmiddels duizenden stripverhalen, films, games, animatie- en televisieseries. Journalist Michael Minneboo weet alles van Spider-Man en is al dertig jaar fan.
Welke levenslessen kun je leren van Spider-Manverhalen? Hoe bieden de strips troost? Waarom hebben we in Nederland geen superhelden? En waarom moest Spider-Man scheiden? Naast zijn persoonlijke verslag gaat Michael Minneboo in gesprek met filosoof Bas Haring, rouwdeskundige Daan Westerink, mediawetenschapper Dan Hassler-Forest, fancultuurexpert Linda Duits en stripmaker Steven de Rie.
Mijn vriend Spider-Man biedt een persoonlijke en luchtige kijk in de wereld van de fan en een blik achter de schermen bij uitgeverij Marvel. De biografie van Peter Parker en een overzicht van de beste Spider-Manverhalen ontbreken uiteraard niet.
(dirk)


2017-06-26Strips in het park
Beleef een avontuurlijke dag in Arboretum Kalmthout met als thema Beestenboel. Dieren en strips is altijd een goede match. Op de evenementenweide kun je de ganse dag spelen en knutselen. Vele stands bieden plezante activiteiten aan voor jong en oud. Sus Magic circus, jungle springkasteel, hoefijzerwerpen, eendjeskraam, boogschieten, Bella de koe, Suske en Wiske en Schanulleke komen ook!
Zondag 2 juli 2017 van 10 uur tot 17 uur
(dirk)


2017-06-24MIMA

In het jonge MIMA museum Brussel kan je tot 31 december 2017 Art is comic gaan beleven. Met werk van Brecht Vandenbroucke, Mon Colonel & Spit, Brecht Evens, HuskMitNavn, Jean Jullien, Joan Cornellà. Brecht Vandenbroucke is ook mede-curator van de tentoonstelling.
Website
(dirk)


2017-06-23Tom Simpson getekend
Op woensdag 28 juni 2017 om 20 uur vind de voorstelling plaats van het boek Tommy Boy. Simpson getekend van Geo De Buyser en Johan Van Win, in het Centrum Ronde van Vlaanderen, Markt 43, 9700 Oudenaarde
Tom Simpson overleed deze zomer exact 50 jaar geleden, tijdens de beklimming van de Mont Ventoux. De plaats waar hij stierf is sindsdien een iconische plaats voor vele wielerfanaten.
Getroffen door dit drama tekende Georges De Buysser, alias Geo, een reeks tekeningen over de laatste dag van deze onfortuinlijke renner. Vijf jaar later verschenen de tekeningen in Sport 70. Nog later combineerde Geo de tekeningen met stripbanden en creëerde zo een volledig stripverhaal over dit wielerdrama.
Geo is gewezen illustrator en vormgever van sportbladen als Sport 70 en Sport 80 en werkte eerder mee aan de tentoonstelling Archief Sportief! van het Liberaal Archief. In Tommy Boy. Simpson getekend illustreert hij niet enkel de laatste uren, maar ook de succesvolle carrière en het privéleven van Tom Simpson.
Tommy Boy. Simpson getekend is een boek waarin de passie voor het wielrennen hand in hand gaat met de passie voor het tekenen, en een waardig eerbetoon aan deze renner. Een uitgave van Bonte.
(dirk)


2017-06-22Cartoons uit Rusland en Zwitserland
Op 24 juni openen twee nieuwe tentoonstellingen in het Europees Cartoon Centrum te Kruishoutem (B).
Andrei Popov (zie illustratie) (St-Petersburg, 1970) illustreert o.a. boeken en ontwerpt prints voor de mode-industrie. In zijn werk speelt Popov vaak met natuurlijke ritmes als dag en nacht, de seizoenen... maar ook de wisselwerking tussen lichaam en geest, reflectie en het zintuigelijke, leven en kunst, de microkosmos en macrokosmos in ons bestaan...
Zijn hoofdrolspelers zijn meestal een man en een vrouw, zorgvuldig gekozen in functie van de boodschap die hij wil meegeven. Tegelijk heel divers en universeel.
Het werk van Oskar Weiss (Chur, 1944) kenmerkt zich door een sublieme combinatie van de door hem waargenomen realiteit met een ludieke en onuitputtelijke verbeelding. Dit leidt tot een verrassend resultaat.
Hij publiceerde o.m. in het weekblad 'Weltwoche', de satirische krant 'Nebelspalter' en "Berner Zeitung" en "Neue Zürcher Zeitung". Daarnaast kan hij héél wat muurschilderingen op zijn palmares zetten. Hij viel ook regelmatig in de prijzen met zijn populaire boeken voor kinderen en volwassenen.
(dirk)het Nieuws-archief


2017-07-19 Bert op woensdag :
"FC Buurt 3"

Een tijdje terug alweer vroeg uitgeverij Zwijsen me of ik ook de illustraties wilde doen voor het derde deel van de 'FC Buurt' jongensboekenserie van Els Rooijers: .....
lees deze Blog

2015-12-25 Nieuw in Artikelen :
Interview met Ralph Dikmans

.....
lees dit Interview

2017-07-15 Deze week in Strips :
11 bijdrages met 25 pagina's

De Cover is deze week van de hand van Melanie Kranenburg en had ook heel goed in de Swimsuitspecial kunnen staan. De zomervakantie is officieel begonnen voor de meeste mensen. En dit soort beelden .....
bekijk deze Strips-editie

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 agenda

StripSter komt naar je toe

02+03 juniNoordelijke Stripmanifestatie
02+03 septemberBrabants Stripspektakel
14+15 oktoberStripfestival Breda

zaterdag 15 juli - zondag 6 augustus 2017
(be) Middelkerke - Stripfestival Middelkerke
Arthur De Greefplein - Middelkerke (be)
tijd: s'morgens10:00 - 12:30
s'middags13:30 - 17:00
site: stripfestivalmiddelkerke.be
mail: mailzaterdag 19 augustus 2017
(nl) Kampen - Kamper stripspektakel
- Kampen (nl)
tijd: 10:00 – 17:00
entree: gratis


vrijdag 25 augustus - zondag 27 augustus 2017
(nl) Veldhoven - Abunai Con
Koningshof - - Veldhoven (nl)vrijdag 1 september - zondag 3 september 2017
(be) Brussel - Stripfeest Brussel
Bozar - - Brussel (be)
site: stripfeest.brussels


zaterdag 2 september 2017
(nl) Amsterdam - Amsterdam Comic Con
RAI Amsterdam - Europaplein 2 - 1078 GZ Amsterdam (nl)
site: comiccon-europe.com


zaterdag 2 september - zondag 3 september 2017
(nl) Veldhoven - Brabants Stripspektakel
NH Conference Centre Koningshof - Locht 117 - 5504 RM Veldhoven (nl)
tijd: 10:00 - 17:00
entree: € 5,-
site: brabantsstripspektakel.com
mail: mailzaterdag 14 oktober - zondag 15 oktober 2017
(nl) Breda - Stripfestival Breda
Chasse Theather - Claudius Prinsenlaan 8 - 4811 DK Breda (nl)
tijd: 10:00 - 17:00
site: stripfestivalbreda.nl


ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 expo
( exposities gerangschikt op startdatum - einddatum - plaats )

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 cmp

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 edu
Grafisch ontwerp - Beeldverhaal
(be) Brussel - Campus Sint-Lukas
De stap van striptekenaar naar illustrator en terug is erg klein geworden. Beiden ontmoeten elkaar in het atelier Beeldverhaal waar studenten hun grafische en narratieve vaardigheden ontplooien. Ze leren persoonlijke verhalen te vertellen door middel van het klassieke stripverhaal, de striproman, de cartoon, de illustratie, het boek, de blog, de game … Zo krijgen de studenten de kans om letterlijk uit hun hokjes te breken.
Campus Sint-Lukas - - Brussel (be)
site: luca-arts.be


Comic Design
(nl) Zwolle - ArtEZ hogeschool voor de kunsten
Er is een revival gaande in de waardering voor het beeldverhaal. In kwaliteitskranten worden strips gerecenseerd en makers besproken. Dat is deels te verklaren door de populariteit van de graphic novel: de literaire strip.
Wat al deze comic designers gemeenschappelijk hebben, is het kunnen vertellen van een goed verhaal. ArtEZ stelt deze kwaliteit dan ook centraal in deze voor Nederland unieke specialisatie. Zonder goed verhaal ontstaat geen betekenisvolle strip. De nadruk ligt dan ook op het leren vertellen, verbeelden en vormgeven van een verhaal.
ArtEZ hogeschool voor de kunsten - - Zwolle (nl)
site: artez.nl


ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 musea
Belgisch Centrum van het Beeldverhaal
(be) Brussel
Zandstraat 20 - 1000 Brussel (be)
tijd: dinsdag-zondag10:00-18:00
site: stripmuseum.be
mail: visit@stripmuseum.be
tel.: +32 (0)2 / 219 1980


Galerie Champaka
(be) Brussel
Ernest Allard Straat 27 - 1000 Brussel (be)
tijd: woensdag-zaterdag:11:00-18:30
zondag10:30-13:30
maandag-dinsdag:op afspraak
site: galeriechampaka.com
mail: mail
tel.: +32 (0)2 514 9152


Galerie Petits Papiers
(be) Brussel
1 Place Fontainas - 1000 Brussel (be)
tijd: maandag-zaterdag10:00-18:30
site: petitspapiers.be
mail: contact@petitspapiers.be
tel.: +32 (0)2 513 4670


Het Huis van het Beeldverhaal
(be) Brussel
Keizerinlaan 1 - 1000 Brussel (be)
tijd: dinsdag-zondag10:00-18:00
site: jije.org
mail: info@jije.org
tel.: +32 (0)2 / 502 9468


Marc Sleen Museum
(be) Brussel
Zandstraat 31 - 1000 Brussel (be)
Rechtover het Belgisch Stripcentrum
tijd: dinsdag - zondag11:00-13:00 + 14:00-18:00
site: marc-sleen.be
mail: visit@cbbd.be
tel.: +32 (0)2 / 219 1980


Stichting Raymond Leblanc
(be) Brussel (Sint-Gillis)
Grasmarkt 116 - 1000 Brussel (Sint-Gillis) (be)
tijd: woensdag-vrijdag12:00-18:00
1e weekend
v/d maand
12:00-18:00
site: fondationrleblanc.be
mail: info@fondationrleblanc.be
tel.: +32 (0)2 / 520 70 09


Hergé Museum
(be) Louvain-la-Neuve (Leuven)
Rue du Labrador 26 - 1348 Louvain-la-Neuve (Leuven) (be)
tijd: dinsdag-vrijdag10:30-17:30
zaterdag-zondag10:00-18:00
site: museeherge.com
mail: info@museeherge.com
tel.: +32 (0)10 / 488 421


Heinz Museum
(nl) Amsterdam
Nieuwe Amstelstraat 111 - Amsterdam (nl)
In december 2011 was sprake van sluiting van dit sympathieke museum, maar een definitieve bevestiging daarvan hebben we niet kunnen vinden.
tijd: woensdag13:00-18:00
vrijdag-zaterdag13:00-17:00
site: gezelligleuk.free.fr


Kresse Museum
(nl) Gouda
Turfmarkt 20 - 2801 HA Gouda (nl)
tijd: op afspraak
site: kressemuseum.nl
mail: post@kressemuseum.nl


Het Nederlands Stripmuseum
(nl) Groningen
Westerhaven 71 - 9718 AC Groningen (nl)
tijd: dinsdag-zondag10:00-17:00
site: stripmuseumgroningen.nl
mail: mail
tel.: +31 (0)50 - 317 8470


Museum Strips!
(nl) Rotterdam
Wijnhaven 32 - Rotterdam (nl)
tijd:
site: stichtingstrips.nl


Centre National de la Bande Dessinée et de l'Image
(fr) Angoulême
121 Rue de Bordeaux - 16000 Angoulême (fr)
tijd: dinsdag-vrijdag10:00-18:00
zaterdag-zondag14:00-18:00
juli-augustustot 19:00
site: cnbdi.fr
tel.: +33 (0)545 386 565© 2017
het Nieuws-team / StripSter
2017-07-21